Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
Какво ще кажете да пишете тук за вълнуващи ви теми и проблеми. :)

Добави своя коментар:Настроение:
четвъртък, 12 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар
Ами да добре е да намираме чести поводи да се усмихваме и да се радваме на малките неща около нас!:)
сряда, 11 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар

А относно лютеницата - имах възможността да си купя едно бурканче и имах неблагоразумието да ям от нея... стана тя каквато стана... Дори съседка взела, че ме е снимала... лоша работаWink


сряда, 11 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар

Ето нещо, което също ме вълнува и тъй като Ники Комедвенска го е написала много по-добре отколкото аз мога да го кажа, просто ще копирам нейният пост:
"От колежка разбрах, че се подготвя нов правописен речник на БЪЛГАРСКИЯ език. Предлагам в него да се включат думите: трол - тролене; адд - аддване; лайк - лайкване; релейшън шип; шерване; логване; тагване и т.н., като изконни български думи, употребявани от целокупния български народ.
И не го казвам, за да се заяждам. Просто натам вървят промените в българския език, оказал се изведнъж толкова беден в лексикално отношение."
Ники Комедвенска


 

сряда, 11 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар
Обикновено се хвърля нещо в пространството и никой на никого не търси отговорност.
Само си правим вятър.
То и какво ли качествено можем да си закупим с тия мижави заплати?Освен ако не си го произведем сами,но не можем всичко.
Нека погледнем от смешната страна.Какво по-хубаво от това навсякъде да срещаме весели и усмихнати хора в добро настроение,та ако ще и от лютеница да е.
вторник, 10 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар
Ами даа лютеницата...проблема е,не само в тази лютеница,и в много други продукти се слагат разни химии,пълно е с Е-та,много от тях са ссупер вредни,защото са и в повече от допустимото...като се започне от колбасите,колкото са по-евтини,толкова са по фалшиви и няма никакво месо в тях...ами в сирената,нали бяха открили че в някои има тебешир,гадост,ами дето се чуваше преди,че в някакъв червен пипер има стрита на прах керемида.....и какво ли още не!....
вторник, 10 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар
Мен ме мъчи проблема с лютеницата.Сега ще я шмъркаме ли или ще я мажем?
И другото ,което много ме вълнува е като удължиха ваканцията на децата,а в същото време спират тока и водата....
Или да сме си пенкилер със слънце в очите и душите...
понеделник, 09 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар
И рязко да сменя темата,нали тук пише какво ни вълнува...Питам се кога ще свършат тия студове,и да си караме една зима с по-нормално зимни температури?То красиво,то бяло и свежо,ама много ледено и смразяващо...Прииска ми се вече да се разпролети и раззелени,да нацъфтят цветя и дървета,да запеят птичките...взе да ми омръзва тая студена зима!
понеделник, 09 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар
Темата с бежанците още дълго,дълго ще ни вълнува и ще върви...България е като разграден двор за тях,нито границата ни като граница,нито правителството в оставка беше на мястото си...така е като слушаме ЕС,каквото кажат те....Меркел е до голяма степен виновна,за да се случва сега това,целия тоя поток от бежанци...тя ги покани,тя дириджира много работи,и Бойко я слуша!....
понеделник, 09 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар
Извинявам се за правописните грешки и някои граматически грешки,но пуснах коментара си веднага,след като го написах,без да го прегледам.
За тези,които ще ме критикуват ще кажа,че знам как се пише
безизходица,но в бързината го написах грешно.
Хубава идея е,ако имаше възможност да се редактира коментар,който вече е пуснат.
понеделник, 09 януари 2017
Брой потребители, харесали този коментар

Добро утро и нека седмицата ви е по-спокойна,повече хубави изненади и по-малко студ в сърцата на хората около вас.


Да си кажа и аз мнението по темата за бежанци,мигранти и т.н.


Тръгвайки да следвам мечтите си се отправих по чудния път за изучаване на хинди. Хинди е официалния език на Индия. Така животът ми ме срещна с много хора,които изучават и други редки езици,дори превеждат на тях. Имам и вече доста приятели от тях. Постоянно ги търсят за превод при всеки набег на бежанците у нас. Приятелите ми превеждат от Урду(език,който се говори в Пакистан и е близък с хиндито,но се пише с арабската азбука,по религиозни причини),Дари,Пущу - това са езици говорещи се в Авганистан. Та на темата,повечето от тези,които идват в България са Пакистанци,Авганистанци и много малко Сирийци. Сирийците защитават родината си и само малка част от тях бягат,докато радикализираните пакистанци и авганистанци търсят убежище. Моите приятели,когато отидат да правят превод се сблъскват с такива абсурди,че ме и мен ме изумяват.Първото нещо,което пита пакистанеца е дали може да му се намери жена.Не казвам,че всички тези,които идват са обезателно терористи,но повечето се опитват да наложат техния си начин на живот и тука.


Другото нещо - имам колежка,чиято дъщеря от години живее в Германия. От нейни разкази научавам,че там не можеш спокойно да движиш по улиците заради въпросните бежанци. Комбинират се по няколко жени,когато се налага да излязат,за да могат да отидат и да си свършат някаква работа. Да не казвам колко е притеснително,ако се наложи да закъснее от работа вечер,защото тези движат на групи и жените стават обект на всякакъв вид вербална или физическа агресия. Това,което дават по новините е малка част от гадостите,които в действителност стават.


Още нещо - имам приятелка,която живее в района на Лъвов мост в София. Там са голяма част от хостелите и има голямо струпване на бежанци. В този район се намира една голяма джамия и можете да се сетите какво струпване става на ислямисти. Моята приятелка ми е споделяла,че вечер,когато се прибира от работа или от друго място,е необходимо да обикаля по други пътеки и пътища,за да стигне до дома си,защото тези се държат нагло и безцеремонно. Района около Лъвов мост и бул. Мария Луиза в София,вече са непривлекателни места в града заради бежанците. Много магазини затварят там,а бул. Мария Луиза е търговска улица,заради бежанците. Влизат в магазините,тормозят продавачките,особено по-младите и се получава текучество на кадри в обектите,които се намират там.


Не ги мразя,но не харесвам поведението им и чувството за безнаказаност. Аз живея в квартал,в който няма бежанци,но мои приятели,които живеят в тези квартали са в безисходица,защото дори не могат да си продадат жилищата и живеят постоянно в страх. Ежедневно се наглеждат на какви ли не безчинства от страна на така наречените мигранти. Те дори между себе си се избиват.