Бис.БГ

по имената
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Визитка

User avatar
  • Регистрация:28-03-2011
  • Посещения:22
  • Активност:26
  • Възраст: 40
  • Град: София
  • СтранаБългария
  • Пол: мъжки
Сега: Гот ми е... Вече съм в Бис.БГ! :)
{готино} [някъде]
  • Nick: PSND
  • Истинско име: Иван Табаков

Настроение

Не е определено.

Плейлист

Отвори в нов прозорец
Не са качени MP3 файлове, Качи

За връзка

Приятели

Цели в живота

Цел в живота

Вила на Хавай

За себе си

Адрес на моя сайт

http://www.psnd.org


 Създаване на гражданско движение По Стъпките на Дякона

Да се обединм срещу господството на монополите и подтискането на правата на човека.


 


Цели:


Да преборим монопола на БТК върху ползване на общинските подземни съоражения, по които държавата задължава всички далекосъобщителни оператори да прекарват кабелите си !!!

Взаимодействие с местното самоуправление и държавната администрация и осъществяване на граждански контрол с оглед повишаване на коректността във взаимоотношенията потребител – доставчик.

Организиране и участие в инициативи за изготвяне на предложения за актуализиране и промени на законодателството, свързано с дейността на монополистите.

Да защитаваме правата на гражданите на България.

Взаимодеиствие с медиите с цел добиване на гласност за проблеми, на които държавата не обръща внимание.

Да се обединим в гражданско общество. Да осъзнаем, че само така можем да определяме съдбата си, да отстояваме позициите си, и да променим нещата към по- добро. Крайно време е вятърът на промяната да задуха, и отвее плесента и ръждата покрили закостенелия държавен апарат, наследство от 40 - те години тоталитаризъм. Ако искаме като нация да имаме бъдеще, да го заявим смело и открито. Българите са горд народ и е време да покажат, че не може да ги тъпчат безкрайно.Протест срещу свалянето на кабелите на телекомуникационните оператори

Настояваме незабавното спиране на варварските мерки, предприети от държавата и общината за свалянето на кабелите. Всички хора, които ползват Интернет, трябва да разберат за какво става дума. Общината принуждава доставчиците да вкарат всички свои кабели под земя и къде мислите ще стоят разпределителните кутии - във вашите входове. Ще трябва да се разкопават отново улици и тротоари до входовете на кооперациите ви, до мазетата ви!

Настояваме да се преразгледа Закона за електронните съобщения, и по-точно :

Чл. 286. (1) Кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно.(2) Кабелни електронни съобщителни мрежи могат да се изграждат въздушно само извън границите на урбанизираните територии и в урбанизирани територии с население до 10 000 жители и/или с ниско жилищно застрояване.(3) Въздушно изграждане на кабелни електронни съобщителни мрежи не се допуска в курортни населени места и в селищни образувания, както и в населени места или части от тях, обявени за резервати с историческо, археологическо, етнографско или архитектурно значение.

Да се съберат засегнатите страни и да има дебат как да се промени закона, за да е съобразен с условията, в които живеем.

Исканията ни са:
Да се прекрати незабавно свалянето на кабелите.
Да се преразгледа закона и да се промени
Да се предоставят безвъзмездно всички канални мрежи, собственост на общината, за да се вкарат всички телекомуникационни кабели под земята. До момента общината предоставя на БТК шахтите и те като собственик искат такса за ползването им !!!!! Това е МОНОПОЛ!
Да се предостави срок от поне 4 години от момента на предоставяне на каналната мрежа.

Наясно сме, че на всички им е писнало от кабелни техници, които да ограждат и разкопават тротоари, на всички им е писнало да гледат стълби под прозорците си и да пазят климатиците или балконите си от срутване. Не мислете, че на нас – доставчиците на интернет ни харесва този начин на полагане на кабели.

И ние като вас сме хора, и ние се стараем да спазваме законите на Република България, но дойде ден, в който спазвайки законите, се оказахме престъпници.

От една страна ни разрешават да си вкараме кабелите под земята, НО само ако плащаме на БТК, а от друга искаме „разрешения за строеж” от ДНСК , когато трябва да изградим въздушно трасе.

В крайна сметка страдате вие – потребителите.

Все още можем да гадаем само каква е целта на хората, които наредиха рязането на кабели да започне сега и на момента. По всичко личи, че основната идея е монопол на една фирма над останалите. По този начин „естествено” ще се премахне конкуренцията в лицето на малките фирми за доставка на интернет и ще останат големите оператори. Замислете се защо, когато срязаха висящите кабели на интернет доставчиците, спряха телефоните ви? Пос-терминалите ви? Телевизията ви? Защото дори и кабелите на БТК са във въздуха!!!


 


 


 


 

Девиз
  • Ein Mensch, der für nichts zu sterben gewillt ist, verdient nicht zu leben.

Албуми

Харесват ми

Последни Записи на Стената

картинки 148От Бис.БГ
prekrasna ve4er i leka no6t ti jelaq