Бис.БГ

по имената
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Визитка

User avatar
  • Регистрация:08-06-2013
  • Посещения:6558
  • Активност:4208
  • Възраст: 54
  • Град:
  • Страна: Испания
  • Пол:
  • Ориентация:
Сега: "Не съдете хората, защото няма да ви остане време да ги обичате" Майка Тереза
{тъжно} [без значение]
  • Nick: neli_lady

Настроение

Не е определено.

Плейлист

За връзка

Приятели

За себе си

Адрес на моя сайт
Девиз

Албуми

Харесват ми

Къде съм бил(а)
Къде искам да отида

Последни Записи в Блога

най-страхотната-оферта!-възползвайте-се!
Откраднато от стената на един приятел:

"Здравейте. Завчера решихме с един приятел да се разходим из Северозападна България, но без посока. И...и, в едно село се отбихме да хапнем в една къща за гости на обяд, ама останааме и за вечеря, привлечени от оригиналния PR, а и ни харесаха цените и посрещането, което ни устроиха местните гидове. Но, вижте сами за какво иде реч... ;)

ОФЕРТА ЗА СЕЛСКИ ТОРИЗЪМ
(запазен е оригиналния правопис)

ЦЕНОРАСПИС
СПА­НЕ
У одаята с исглед накъмто барата – два лева на креват
У одаята с исглед накъмто дворо – един и педесе на креват
(и двете такси са независимо за мъжко ели за женско ама ако некоя ми фане окото моем да напрайм отстапка с некакви процентове)

ЯДЕНЕ
Закуска – пражени филий с кисело млеко една паничка
Обет – картофена чорба, пражена лютеница, пражки с боб и компот (секи пат различно само компото е секогаш)
Вечера – яйцета на очи ели баркани (секи пат различно) и ена малечка шльоковица по желание на клиенто с мезе торшиа а летоска домат ели краставица.
Сичко наедно – два и педесе секи ден.

ХИГИЕНСКИ НУЖДИ
Ако некой му се прикъпе слочайно, може летоска у барата а зимъска у цинково корито с ладка вода от котел. И у двата случеи претвиждаме търкане на гръб с кисе от назе. Ако тарка Глигорица таксата е един и осемдесе, ако таркам язе става на лев и педесе що сам по як.
Ако сака може и сам да си вади вода от герано и че плати само двейсе стотинки за канчето за цел ден и педесе стотинки за кофата с важето.
Ако некой си мие забите да си носи паста що у Доброволево немаме. Ние заран като се нажабурчиме с шльоковица и не заваждаме микробе. Сапун нема нужда да се носи, ние имаме ператен. Он се не пени като грацкио ама отмива добре.
Нужник имаме на дворо и е екологически исправен. Секи пат като се размерише та почне да люти на очите, му фъргам вар. За него таксата е двайсе стотинки на исхождане, става дума за голема нужда (леле а Натка разпрая че у градо зимат по педесе стотинки) Иначе пикането може и у дворо за бес пари ама гледай да не е у насадено.

ТОРИЗАМ И ДРУГИ ЗАБАВЛЕНИЯ
Отиване (и завращане) до гората за гъби ели е така само за расотка с придрожвач (язе) – един лев натам и един лев навам, става вапрос за пеша.
Ако е с ездене на магаре, таксата е секи пат различно оти требе да го пазарим от друг, що моята магарица Живка е проклета и мое да стане некой сакатлак. Ама нема да се варже повече от два лева нанатам и два лева нанавам сметам язе.
Посещение на хоремако с придрожвач (язе) – педесе стотинки сичко, ама кво викнеш на Витка ели на Благой си плащаш отделно. Ако викнеш нещо и на мене (ама де не е лимонде) таксата отпада. Апа ако трагнеме сичките тористе у група един е за бес пари ама вие че се разберете кой
Издойване на коза (ели офца) с инструктор (Глигорица) – осемдесе стотинки.
Издойване на крава пак тека – лев и двайсе.
Храненето на една кокошка еднаж на ден е като бонос.
Цепене на дръва с манара и инструктор (язе) – два и педесе на кубик.
Копане с малечко мотече у дворо – един и десет на фитирна (по грацки май се вика леха)
Копане сас сащинска мотика на кукуруз ели лозе – два и двайсе на рет (бес застраховката).
Чистене кочината на прасето Гошко – осемдесе стотинки.
Изфърляне на торо от оборо до улицата – лев и четиресе на количка.

ОЩЕ ДРУГИ
НАСПОРЕД МЕРАКО НА КЛИЕНТО
У други олизат Глигорица да ви пее като едете, ели язе да ви водим до казано да видите като как се пече рекия ели такива неща.
Забелешка:
Ако дойде чожденец ели чожденка в независимос от каде е в смисал на держава, таксите се преобращат у еврота по сащите цени. И да си водат превеждач.

ДОБРЕ ДОШЛЕ У НАЗЕ!
Ако не знаете ка да стигнете до селото, я че ви кажем, но таксата ми е 10 лева, щото пия кафе у един бар, пък и имам и други разходи! "

Декември е Вселена! "Декември е уют. Кори от портокали. Пукащи дърва. Запалени свещи. Червено вино. Понякога розе. Тихо пиано. Вълнен шал и дебели чорапи. Първи сняг. Декември е грижа. Внимание и мисъл към най-любимите ти хора. Подаръци. Изненади. Срещи. Топло мляко с канела. Писма картички. Очакване. Декември е искри и фойерверки. Блясък по улиците, в очите. Светлини. Декември е (равно на) сметки. Разплащаме се с 365 дни случвания и пропускания. Всичко онова, което сме можели да бъдем, а не сме. Всяка неказана дума и закъснял жест. Онзи телефонен разговор, който пропуснахме. Пътуването, което не направихме. Работата, която не приехме. Думите, които не казахме. Декември е обещания. Наравно стари и нови. Да бъдем по-добри. По-щедри. По-благодарни. Да мечтаем повече. Декември е поглед навътре. Носталгия по детството. По това какви бяхме, какво търсихме, в какво вярвахме. По приказки с щастливи начала, не краища. По онова утре, което все търсим и все не стигаме. Декември е всичко в едно. Най-студеният и най-топлият месец. Най-пълният с хора и най-самотният. Едновременно край и ново начало. Прошка. Декември идва и си отива като сън. Всяка година се питаш кога пак стана Декември. Никога няма да разбереш."Декември е вселена...


От Нета


Последни Записи на Стената

Challenge du jour
BONNE SEMAINE
Couple enfant sur fond rouge